vrijdag 6 december 2013

Yvon Jaspers kijkt terug naar Boer zoekt Vrouw


Yvon Jaspers kijkt terug naar Boer zoekt Vrouw

Op zondag 13 mei is de kick-off van Boer Zoekt Vrouw seizoen 6. Yvon Jaspers houdt fans van het programma tot die tijd zoet met twee specials, waarvan de eerste vanavond is te zien op Nederland 1. Met nauwelijks concurrentie op de andere grote zenders zou de KRO wel eens hoge kijkcijfers kunnen gaan scoren. In twee speciale uitzendingen is te zien hoe het nu met de boeren van de afgelopen jaren gaat.

Yvon Jaspers: “Het is een feest om na zoveel jaren terug te gaan naar boeren die je inmiddels zo goed hebt leren kennen. Om te zien dat ze niet alleen hun ware liefde hebben gevonden maar ook nog hun dromen hebben verwezenlijkt. De boerderij verbouwd, een kind hebben gekregen en nu vaak samen met hun liefde de boerderij runnen.”

Yvon Jaspers vervolgt: “Wanneer de boer de ware liefde heeft gevonden en wil gaan samenwonen, maken ouders vaak letterlijk plaats voor hun kinderen. In deze specials zie je goed hoe ingrijpend die veranderingen zijn voor de verschillende generaties uit een boerenfamilie.”

Mediadirecteur Taco Rijssemus van de KRO is trots op het kijkcijfersucces van Boer Zoekt Vrouw van Yvon Jaspers, maar vindt dat niet de belangrijkste drijfveer. Dat vertelt hij aan KRO Magazine. Rijssemus hecht meer waarde aan een ander succes. “Volgens de vorige minister van Landbouw heeft Boer Zoekt Vrouw meer voor de emancipatie van het platteland gedaan dan alle memo’s van haar ambtenaren samen. Die maatschappelijke impact is voor de KRO veel belangrijker dan 5,5 miljoen kijkers.“

RTL 4 en SBS 6 willen de datingshow van Yvon Jaspers maar al te graag hebben, maar dat is volgen Rijssemus geen realistisch scenario. “Over het programma wordt vaak gezegd dat het net zo goed door een commerciële omroep gemaakt kan worden. Dat zou kunnen, maar je moet wel beseffen hoe het ooit is begonnen. Ons uitgangspunt was niet het maken van een kijkcijferkanon, maar een vorm van maatschappelijke eenzaamheid aankaarten: boeren die moeilijk aan een relatie komen.”

Boer Zoekt Vrouw met Yvon Jaspers is niet de enige pijler van de KRO die terugkeert in 2012. “Ons belangrijkste doel is dat we de programma’s die we in 2011 hebben neergezet, gaan uitbouwen naar vaste waarden. Liefst Uit komt terug, net als Over de streep, Oog in oog en Uit de kast. En we komen met veel drama: Penoza keert terug, ‘t Schaep en in januari start Lijn 32.”

Yvon Jaspers gaat op nieuwjaarsdag terug naar de boeren uit het populaire KRO-programma Boer Zoekt Vrouw. Het succesvolle programma is niet alleen een kijkcijferkanon, maar heeft in vijf seizoenen ook al heel wat nieuw leven gebracht: in totaal 18 baby's.


Boer Gijsbert en Femke
Op nieuwjaarsdag gaat Yvon Jaspers o.a. op bezoek bij Boer Gijsbert en Femke. Gijsbert had maar liefst 800 brieven gekregen en is uiteindelijk verliefd geworden op Femke. Samen met haar zoontje gaat ze bij koeienhunk Gijsbert wonen. Het verliefde stel heeft zelf ook een voorzichtige kinderwens. Gijsbert: Femke is al moeder en zou graag te zijner tijd nog een kindje willen. 'En ik op zich ook. Eerst maar even deze grote stap ervaren, dan zien we wel weer verder. Eén ding weet ik heel zeker; alles wat op mijn pad komt wil ik met Femke delen.'

Is het stel nog steeds zo gelukkig en zou Femke inmiddels zwanger zijn van BZV-baby nummer 19? Yvon Jaspers gaat het allemaal voor U uitzoeken.

KRO Boer zoekt Vrouw specials met Yvon Jaspers worden op 1 en 8 januari om 20.20 uur uitgezonden op Nederland 1

Geen opmerkingen:

Een reactie posten