dinsdag 14 januari 2014

Zoekt Vrouw presentatrice Yvon Jaspers vindt columnisten zuur


Zoekt Vrouw presentatrice Yvon Jaspers vindt columnisten zuur

Yvon Jaspers vindt dat columnisten vaak erg zuur over haar schrijven. Dat zegt Yvon in Mikro Gids. De Boer Zoekt Vrouw-ster denkt dat het door haar lieve imago komt. “Heel veel mannelijke columnisten of bloggers vinden mij stom. Het hoort bij hun imago: lekker afgeven op wat de massa leuk vindt. Als die zure columnisten zeggen dat ze mij leuk vinden, worden ze absoluut niet meer serieus genomen. Daar kúnnen ze gewoon niet mee aankomen bij hun achterban“, zegt ze.

Volgens Yvon Jaspers is ze helemaal niet altijd lief. “Ik kan heel fel zijn! Ik ben helemaal geen meegaand lief meisje. Ik ga recht op mijn doel af en schuw confrontaties absoluut niet. Ik ben helemaal niet van de lieve vrede bewaren. Daar geloof ik niet in.”

Veel collega’s kiezen er bewust voor om hun lieve kant opzij te schuiven, denkt ze. “Cynisme is bij veel mensen gewoon een imago, hoor. Het is echt niet stoer om lief te zijn.”

Yvon laat zich niet door de critici uit het veld slaan. “Ik denk weleens: ach, kom bij mij een zelfgebakken appeltaartje eten, dan piep je wel anders.“

Yvon wil oud en grijs worden met Boer Zoekt Vrouw

Als het aan Yvon Jaspers ligt, gaat ze tot in de lengte van dagen door met het maken van Boer Zoekt Vrouw. “Als het aan mij ligt, rijd ik over twintig jaar in een vervallen busje en met grijze verwilderde haren nog steeds een erf op. Ik word een oud vrouwtje op kaplaarzen. Ik weet alleen niet of de KRO mij dan nog zo geschikt vindt! Haha.”

De programmamaakster kampte wel met wat tegenslag bij de opnames van het zesde seizoen. Door de herfstachtige zomer is veel sfeer verregend.

Yvon vertelt: “Mijn zomer lijkt net als die van veel Nederlanders op een herfst! Waar we allemaal verwacht hadden dat er opwaaiende jurkjes door de weilanden zouden huppelen, is het ook vaak een regenpak en een dikke trui geworden. Maar dat betekent niet dat de liefde verregend is.”

De vonk is dus overgesprongen bij enkele vrijgezelle boeren en hun brievenschrijfsters (m/v). “De speeddate is een explosie van vlinders in buiken. Het is zo leuk om al die vrouwen naar ´hun´ boer te zien kijken op het moment dat ze voor het eerst oog in oog met elkaar staan. Maar ook de weken waarin wordt gelogeerd, zijn een hoogtepunt. De rauwheid van het boerenleven wordt dan pas echt duidelijk.”

Zelfs na vijf seizoenen vallen sommige momenten Yvon Jaspers zwaar. “Ik heb deze zomer een paar keer meegemaakt dat ik het erf op rijd waar drie vrouwen logeren , ondergedompeld in gras en boerenliefde. Alles is nog leuk totdat ik kom. Dan slaan de zenuwen toe voor dat ene keuzemoment. Zeker als er liefde in het spel is, ben je als deelnemer bijzonder kwetsbaar. En ik ben natuurlijk altijd degene die aan komt kondigen dat het weer tijd is om te kiezen.”

Boer Henk ontvangt 1.109 liefdesbrieven

De meest populaire boeren van een nieuw seizoen Boer zoekt Vrouw zijn bekendgemaakt. De vijf boeren met de meeste brieven worden door presentatrice Yvon Jaspers gevolgd in hun zoektocht naar de ware liefde. De 25-jarige boer Henk is hot en stak er met kop en schouders bovenuit en ontving 1.109 liefdesbrieven.

In de eerste aflevering in mei werden elf vrijgezelle boeren voorgesteld aan het publiek. Hierop konden Nederlanders massaal in de pen klimmen en aan hun favoriete boer de liefde verklaren. De vijf boeren die de meeste brieven ontvangen werden onthuld tijdens de tweede aflevering van het seizoen.

Presentatrice en tevens postbode Yvon Jaspers bezorgde ladingen met cadeautjes en liefdesbrieven aan de Hollandse boeren. In totaal kregen de boeren maar liefst 1.683 brieven. Dit grote aantal was vooral te danken aan boer Henk uit Obdam. Hij ontving maar liefst 1.109 brieven, een recordaantal in de historie van Boer zoekt Vrouw.

Razend populair
Dat boer Henk razend populair is, is inmiddels bekend. De jonge boer die een aantal jaar geleden zijn geliefde verloor bij een auto-ongeluk, is bereid om het verleden achter zich te laten en een nieuwe liefde in zijn leven te laten. Bij het openmaken van zijn post, valt Yvon's oog op een jonge vrouw die een soortgelijke situatie heeft meegemaakt. Zij verloor haar geliefde bij een motorongeluk. Henk zegt echter niet op zoek te zijn naar een lotgenoot, maar hij vindt het belangrijker dat zijn toekomstige vrouw affiniteit heeft met het boerenleven.

Boer Henk wordt uiteraard gevolgd in de komende afleveringen en heeft een opvallend stopwoordje. 'Natuurlijk', zegt hij om de haverklap. Nu maar hopen dat zijn aanbidders zich daar niet aan gaan storen.

Overige boeren
Ook koeienboer Martin, die 276 brieven ontving en zijn vrouw verloor aan kanker is te volgen in het nieuwe seizoen Boer zoekt Vrouw. Verder zien we de 48-jarige bloemenkweker Aad terug, die 56 brieven ontving van voornamelijk oudere vrouwen, maar juist naarstig op zoek is naar een jongere vrouw. Niet alleen 'toekomstige boerinnen' schreven massaal brieven. Deze keer zagen ook veel mannen toekomst in een boerenleven. Henrieke ontving wel 100 brieven en ook homoboer Willem was populair bij het mannelijk volk. Hij kreeg 57 brieven en behoorde hiermee ook tot de top 5 van populairste boeren.

Net niet
De overige zes boeren kregen onvoldoende brieven om gevolgd te worden. Zo moest de stotterende boer Hans het doen met 15 brieven. De Fries Doede kreeg er acht en spruitjesboer Johan 31. Ook de tweelingbroers Jan en Martin ontvingen te weinig brieven. 20 in totaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten