zaterdag 1 maart 2014

Yvon Jaspers tafeldame in " de wereld draait door" van Matthijs van Nieuwkerk met gast Pieter Lakeman


Regelmatig is Yvon Jaspers tafeldame in " de wereld draait door" van Matthijs van Nieuwkerk.

Zo ook op 15-10-2009, toen Pieter Lakeman één van de gasten was.

Pieter Lakeman heeft woest gereageerd en op de tafel geslagen na een vraag van Yvon Jaspers in De Wereld Draait Door.

Yvon Jaspers was donderdagavond tafeldame in DWDD en Lakeman zat bij haar en presentator Matthijs van Nieuwkerk aan tafel.

Jaspers wilde van Lakeman weten hoe het voelt dat zijn uitspraken over de DSB bank hebben geleid tot het financiële drama bij de bank van Dirk Scheringa.

"U heeft iets geroepen in Goedemorgen Nederland en dit was het effect. Hoe voelt dat?", wil Yvon Jaspers weten. Lakeman houdt vervolgens een betoog dat hij het (dreigende) faillissement van de bank alleen heeft versneld.

Maar dat is geen antwoord op de vraag van Yvon Jaspers, die daarop dwingender vraagt "maar hoe voelt dat?!" Lakeman zegt dat dat voelt alsof hij gewoon met zijn werk bezig is.

Als Jaspers vervolgens vraagt of Lakeman daar verder geen enkele extra gedachte bij heeft, reageert Lakeman furieus. "Ja, ik denk aan 100.000 slachtoffers!

En niet aan hoe Scheringa zijn werknemers manipuleert", schreeuwt Lakeman terwijl hij op de tafel slaat...

Pieter Lakeman, de man die meewerkte aan de val van de DSB door klanten op te roepen hun geld van de bank te halen, zorgde donderdag voor een opmerkelijk moment in De Wereld Draait Door.

Toen de voorzitter van Stichting Hypotheekleed flink aan de tand werd gevoeld door tafeldame Yvon Jaspers, sloeg hij hard op tafel en verhief hij zijn stem.

Jaspers vroeg hoe het voelt om een bank om te gooien. “Ik denk aan honderdduizend slachtoffers! Daar denk ik aan!“, schreeuwde Lakeman.

Yvon Jaspers schrok ervan. “Het doet u dus heel veel. Maar waarom zegt u dat dan niet?“, zei Jaspers, die zich verder niet meer in het gesprek mengde.

Ook Matthijs van Nieuwkerk reageerde enigszins verbaasd op de uitspatting. “Meneer Lakeman, wat is precies de irritatie? U sloeg zojuist keihard met uw hand op tafel. Zo heb ik u nog niet gezien.“

Een opmerkelijk tv-moment donderdagavond in De Wereld Draait Door. Yvon Jaspers is één van de tafelgasten van Matthijs van Nieuwkerk en mengt zich in de discussie over de DSB-bank.

Als ze vervolgens Pieter Lakeman van Stichting Hypotheekleed flink aan de tand voelt, gebeurt er iets onverwachts...

Pieter Lakeman slaat hard met zijn hand op de tafel en schreeuwt naar Yvon. De KRO-presentatrice reageert op zijn woedeaanval, maar is zichtbaar aangeslagen.

Yvon mengt zich vervolgens niet meer in het gesprek en houdt de rest van de uitzending haar mond...

Als Matthijs de afkondiging doet, besluit Yvon Pieter nog wel met een glimlach een hand te geven...

Yvon Jaspers vroeg Pieter Lakeman hoe het voelt dat zijn uitspraken over DSB hebben geleid tot de mogelijke ondergang van de bank.

"U heeft iets geroepen in Goedemorgen Nederland en dit was het effect, hoe voelt dat?", vroeg de blonde presentatrice.

De belangenbehartiger van Hypotheekleed probeerde vervolgens uit te leggen dat zijn oproep het mogelijke faillissement slechts heeft versneld.

Hiermee nam Yvon echter geen genoegen, want ze was vastbesloten om antwoord op haar vraag te krijgen. Toen ze bleef doorgaan over zijn gevoel, sloeg Pieter Lakeman plotseling hard met zijn hand op tafel en schreeuwde: "Ik denk aan 100.000 slachtoffers! Dáár denk ik aan!"

Geschrokken
Na deze uitbarsting zei Yvon Jaspers geschrokken: "Het doet u dus heel veel, waarom zegt u dat dan niet?"

Ook Matthijs van Nieuwkerk had de reactie niet zien aankomen. "Meneer Lakeman, wat is precies de irritatie? U sloeg zojuist keihard met uw hand op tafel, zo heb ik u nog niet gezien", aldus de DWDD-presentator.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten