vrijdag 1 februari 2013

Yvon Jaspers na Boer Zoekt Vrouw met nieuw programma Liefs Uit…

Yvon Jaspers na Boer Zoekt Vrouw met nieuw programma Liefs Uit…
Yvon Jaspers groeit langzaam uit tot de liefdeskoningin van de KRO. Natuurlijk probeerde ze al 45 vrijgezelle boeren aan hun droompartner te koppelen, vanaf vanavond stort ze zich in liefdesavonturen die al wat verder gevorderd zijn. Yvon Jaspers volgt Nederlanders die hun liefde naar hier laten emigreren, een omgekeerde Grenzeloos Verliefd van Net 5, zeg maar. Volgens Jaspers is het verre van eenvoudig om de liefde in Nederland te laten slagen.
“Een geliefde naar Nederland halen is sneller gezegd dan gedaan, want altijd moet er opgebokst worden tegen tergend trage ambtelijke molens. Sommige stellen moeten twee, soms zelfs drie jaar, wachten op hun verblijfspapieren. Vuistdikke dossiers heb ik gezien. En dan begint het eigenlijk pas”, zegt Yvon Jaspers in De Telegraaf. “De hamvraag is of hun relatie bestand is tegen ons wispelturige Hollandse klimaat.”
Yvon Jaspers vervolgt in de krant: “Wist je dat buitenlanders het heel gek vinden dat ons leven zich vooral binnenshuis afspeelt? Maar ook dat wij van die grote ramen hebben, waardoor iedereen ongegeneerd naar binnen kan gluren. En nòg iets opvallends. Ze vinden het raar dat we van die kleine traptreden hebben voor onze grote voeten.”
Het is volgens Yvon Jaspers niet alleen wennen voor de immigranten. “Liefs Uit… laat ook zien hoe de Nederlanders aankijken tegen de komst van buitenlanders. En hoe moeilijk het is om überhaupt ons land in te komen en hier een bestaan op te bouwen. Hoe kijkt de omgeving naar de soms exotische partnerkeuze van hun zoon of dochter? Zo zegt de oma van Marlies onbevangen: ‘Hij is heel donker hè?’ en dacht haar zus voor een tijdje dat de vakantieliefde met de Gambiaanse Musa wel over zou waaien.”
Yvon Jaspers trok een jaar op met de hoofdpersonen uit Liefs Uit… Marlies en Musa, Sam en Chinchu, Jacqueline en Ramiwel, Arjen en Orsola en Tom en Annastassiya laten zien of ze in staat zijn de culturele verschillen te overbruggen en de relationele hindernissen te overwinnen.”
Liefs Uit… van presentatrice Yvon Jaspers, iedere dinsdag 20.30 uur, KRO (NL1)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten